Здраве & Фитнес : Здраве11 СЕПТЕМВРИ 2017

Алоето помага срещу подут корем и излишни килограми

И още от чудодейните свойства на това растение

Алоето е често срещана съставка в различни лосиони и кремове, но полезните му качества не се изчерпват до тук.

Оказва се, че това природно чудо може да ви помогне в борбата с килограмите и подобрява храносмилането. Вижте още няколко любопитни факта за това магическо растение.

Подпомага храносмилането
Алоето помага на храносмилателната ви система по няколко начина. Няколко от мастните киселини, които се съдържат в него, предотвратяват подуването и раздразнението на стомаха. Намалява киселините и лошото храносмилане. Освен това различните вещества, които се срещат в него, го правят добра добавка към диетите, защото компенсират лишенията, които търпи организма. По този начин се справяме страхотно с излишните килограми и то без особени усилия.

Какво трябва да знаете за здравословния детокс?

Действа разхлабващо
Жълтата част от листата на алоето често се използва за направата на разхлабителни под формата на прах или хапчета. Внимавайте с приема им, защото са доста силни и в никакъв случай не ги комбинирайте с друг вид разхлабителни вещества, защото ще си създадете проблеми със стомаха. Приемът не е препоръчителен за бременни жени.

Алоето помага срещу подут корем и излишни килограми

Успокоява кожата
Нищо не помага успокоява слънчево изгаряне така, както го прави гелът от алое вера. Лосионите с алое вера вече са толкова популярно лекарство за кожата, че в аптеките често могат да се намерят точно до продуктите със слънцезащита. Полезната съставка на алоето се набавя от сърцевината на листата на растението. Противовъзпалителните качества на гела помагат за намаляването на подуването и раздразнението на кожата, а антибактериалните се борят с потенциалната инфекция.

Най-добрите масла за различните типове кожа

Помага за други кожни проблеми
Дезодоранти, кърпички за лице, овлажнители и кремове за рани често включват алоето в активните си съставки. От дълго време то се използва за успокояване на кожата и ускоряване на възстановяването на наранени зони, като включително с него се третират акне, обриви, рани, порязвания, ухапвания от насекоми и др. Освен, че предотвратява инфекциите, гелът осигурява и защита на кожата и нужната хидратация. Ето защо често се съдържа и в лосионите за много суха и проблемна кожа.

Събудете кожата с натурален скраб за лице

Намира се навсякъде
Растението алое вера е много лесно за отглеждане, но ще ви трябва доста време и пространство за да си отгледате достатъчно за ползване. В аптеките може да си закупите гел със 100% съдържание на алое, но гледайте съставките, защото не е хубаво да съдържа добавки и аромати. В магазините за органични продукти също можете да намерите качествен гел.

ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ЗДРАВЕ

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона
Диети17 МАРТ 2023

Най-полезните плодове и зеленчуци за сезона

С наближаването на лятото все по-интензивно започваме да мислим за излишните килограми, от които трябва да се лишим през следващите два до три месеца.

Прекалено многото сън вреден ли е за здравето?
Здраве10 МАРТ 2023

Прекомерният сън вреден ли е за здравето?

Сънят, повече от 8 часа на ден, не е здравословен навик. Лекарите ни обясняват защо.

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър
Здраве12 НОЕМВРИ 2022

Ето как поддържа фигурата си Сара Джесика Паркър

Звездата от "Сексът и градът" има няколко правила за спазване на добра фигура и добро здраве през годините.

Какви са ползите от пиенето на чай?
Здраве14 ОКТОМВРИ 2022

Какви са ползите от пиенето на чай?

Есента е одеяло, меки пантофки, хубава книга и ... чаша горещ чай.