Aloe Vera


Алое Вера
енергийна храна на новото хилядолетие



„Избери най-доброто! Навикът скоро ще го превърне в нещо приятно и лесно!"
                                                                                                                            Питагор

Днес хората все повече осъзнават колко важно е здравето им. Те поемат отговорност за собственото си здраве и започват да гледат на храната като на лекарство, стараят се да търсят оптималната храна, която да поддържа здравето и доброто им самочувствие. В тази връзка се появяват нови научни доказателства за терапевтичните свойства на Алое Вера, познати на човечеството от векове, и то се превръща в енергийната храна на новото хилядолетие. За това свидетелства и самият пазар - от няколко години бизнесът с хранителни добавки се развива значително по-добре от останалия пазар.

Според Интернационалният научен съвет за алое (IASC) световните продажби на продукти от алое възлизат на 110 милиарда долара годишно. Но от тези продажби едва 6 милиарда долара са от продукти с алое, чието съдържание и качество са одобрени от IASC. „Ако всички продукти, в които се твърди, че има алое, съдържаха поне 15% от препоръчителното количество, в света нямаше да е останало нито едно растение", съобщи наскоро говорителят на IASC.

По-голямата част от продаваните по магазините продукти съдържат силно разредено и неправилно преработено алое, което не оказва почти никакъв ефект. Ако алоето не се преработи до 8 часа след откъсването на листото от растението, то бързо губи своята ефикасност. IASC прави изследвания, с които лесно и бързо установява какво количество алое е използвано в даден продукт и дали то е преработено правилно. Ето защо експертите силно препоръчват на хората, които искат качествено алое, да търсят печата на IASC върху опаковката. /Да не забравяме, че всеки един продукт на NWA съдържащ алое притежава този сертификат!/

Гелът от Алое Вера съдържа 200 активни съставки - витамини, минерали, аминокиселини, ензими и полизахариди, които подобряват усвояването на полезни елементи от организма.
„Човешкото тяло произвежда 24 милиона клетки дневно. Когато им предоставим подходящите хранителни елементи, необходими за оптимално развитие; ние подобряваме обмяната на веществата, изгарянето на токсините и чувстваме нов прилив на енергия", споделя д-р Грег Хендерсън, който използва алое в практиката си от 21 години. „Открил съм толкова разнообразни приложения на алоето. Струва ми се, че колкотопо-дълго се използва то, толкова по-добри са резултатите."
Д-р Хендерсън споделя, че според иззседванията алоето се усвоява лесно от организма, има силни противовъзпалителни свойства, прониква бързо и в дълбочина кожата, овлажнява я и ускорява възстановяването както вътрешно, така и външно. Доказано е също така, че алоето подобрява кръвообращението и стимулира имунната система.
„Хората трябва да осъзнаят, че лечението се извършва от самия организъм, а не от лекарствата", споделя д-р Хендерсън. „Организмът има нужда от стимул да активира нормални свои функции, които лекуват и възстановяват."
Изследванията също показват, че алоето идеално се комбинира с толкова много други съставки, използвани за производството на напитки, шампоани, кремове. То действа като катализатор и пренася другите вещества до това място в организма, което най-много се нуждае от тях.

Нека прегледаме някои от основите групи полезни елементи, съдържащи се в гела от алое, за да опознаем малко по-добре растението-чудо:
Лигнин - Целулозно вещество, което дава на алоето невероятните му свойства на дълбоко проникване в кожата.
Сапонини - Естествени производни на сапуна със силно антимикробно действие. Ефективно се справят с бактерии, гъбички и дрожди, като тези от рода Candida. Съставляват 2,91% от гела от Алое Вера и са открити през 1951 г. от Уасицки и Хьоне. Сапонините са глюкозиди с почистващи и антисептични свойства. Идеални агенти за образуване на естествена пяна при козметични продукти като например шампоани.
Антрахинони - Традиционно антрахиноните се считат за паксативи (разслабителни), но много специалисти смятат, че те притежават и други полезни свойства. До известна степен те все още са загадка за науката. Съществуват доказателства, че антрахиноните имат бопкоуспокояващи качества, а в началото на 50-те години на 20 век Д'Амико и Бенине откриват, че са ценни бактерицидни агенти, притежаващи много от свойствата на антибиотиците, но без тяхната токсичност. Тези вещества имат и антивирусно действие, открито от Лоренцети и потвърдено от Симс и Цимерман.
Ето по-важните антрахинони, съдържащи се в гела от алое, и действието им:
1. Алоин - пречистващо
2. Барбалоин - антибиотично и пречистващо
3. Изобарбалоин - аналгетично и антибиотично
4. Антранол
5. Антрацен
6. Йоетична киселина - антибиотично
7. Алоев емодин - баетерицидно и разслабително
8. Канелена киселина - антимикробно и антигъбично
9. Естер на канелената киселина - аналгетично и анестетично
10. Етерно масло - успокояващо
11. Хризофанична киселина - антигъбично
12. Алое улцин - възпира стомашната секреция
13. Резистанол
Витамини - Това са вещества, необходими за доброто здраве. Витамините са изключително полезни и подпомагат възстановяването на клетките, тъканите и растежа. Разнообразието от витамини, съдържащи се в алоето, е голямо. В гела от алое се съдържат и някои подобни на витамините съединения, които също са от значение за нашето здраве. Такива са хопинът, който някои учени причисляват към групата на В витамините и фолиевата киселина, известна и като витамин В9. Ето по-важните витамини и полезните им свойства за здравето:
1. Витамин А (бета каротин) - антиоксидант, заздравява кожата, очите, лигавиците, имунната и дихателната система. Предпазва от инфекции и от появата на бръчки.
2. Витамин В1 (тиамин) - успокоява нервите, действа добре на сърдечносъдовата система и мускулите. Подпомага храносмилането и мисловната концентрация.
3. Витамин В2 (рибофлавин) - засилва съпротивителните сили на организма, подобрява зрението и спомага за растежа.
Важен за здрава коса и нокти.
4. Витамин ВЗ (ниацин) - играе роля за метаболизма на въглехидратите, мазнините и протеините, за доброто кръвообращение, здравето на кожата и функционирането на нервната система.
5.Витамин В6 (пиридоксин) - играе роля при образуването на кръвни телца, засилва зрението, заздравява косата, подпомага имунната система и растежа на нови клетки. Необходим е за балансиране на хормоналните промени при жените. Може да помогне за предотвратяване появата на пърхот, екзема и псориазис.
6. Витамин В12 (цианкобаламин) - необходим е за производството на червени кръвни телца, стимулира апетита, незаменим за клетъчния обмен и нормалното кръвообразуване. Ускорява мисловните процеси, предпазва от алергии.
7. Витамин С (аскорбинова киселина) - антиоксидант, заздравява съединителната тъкан (кожа, коса, стени на капиляри и др.) и костите, зарежда с енергия, засилва имунната система. Свързва се с предпазването от дегенеративни изменения като катаракти, сърдечносъдови заболявания и някои форми на рак.
8. Витамин Е (токоферол) - силен антиоксидант, регенерира кожата, засилва имунната система, стимулира сърдечносъдовата и нервната система.
9. Холин - подпомага контролирането на теглото и нивото на холестеропа,поддържа клетъчните мембрани здрави, поддържа нервната система, засилва паметта.
10. Фолиева киселина (витамин В9) - необходима за развитието на кръвните клетки, за синтеза на ДНК и РНК, за растежа на клетките, производството на енергия и образуването на аминокиселини. Дефицитът й води до анемия. Играе ключова роля за развитието на нервната система на зародиша.
Минерали - Човешкият организъм се нуждае от съвсем малки количества минерали, но въпреки това те са от особена важност за правилното му функциониране. Алое Вера съдържа много от полезните за здравето минерали в количества най-подходящи за нашето тяло: калций, манган, натрий, мед, магнезий, цинк, желязо, калий, хром и др.
Моно и полизахариди- Алое Вера съдържа монозахариди като глюкоза и фруктоза, както и важни полизахариди. Сред тях са дълговерижни полизахариди, които укрепват имунната система. Някои от моно и полизахаридите са алдонентоза, целулоза и маноза. Счита се, че различни съставки на тези съединения помагат при артрит, високо налягане и лошо храносмилане, както и намаляват холестерола, подобряват функционирането на черния дроб и подпомагат заздравяването на костите, като стимулират усвояването на калция и фосфатите.
Аминокиселини - Човешкият организъм се нуждае от 22 аминокиселини за изграждане на протеините.  Но още по-същественото е, че то съдържа седем от осемте незаменими аминокиселини, които организмът не произвежда сам: изолюцин, люцин. лизин, метионин, фениаланин, треонин и валин.
Ензими - органични катализатори, които по своята същност представляват протеини. На тях до голяма степен се дължат свойствата на алоето да подпомага храносмилането. Те участват в разграждането на храната и способстват за пълноценното й усвояване от организма. Ето някои от тях: амилаза, брадикиназа (стимулира имунната система), каталаза (предотвратява натрупване на вода в организма), целулаза (отговаря за разграждането на целулозата), фосфо-креатин (мускулен ензим), липаза (участва в храносмилането), протеаза (хидропизира протеините).
Растителни стероли - Естествени стероиди с противовъзпалителни качества. Сред тях са пупеол (антисептик и аналгетик), кампестерол и холестерол. Нека холестеролът не ви стряска. Това не е онзи „лош" холестерол, от който толкова бягаме. Всъщност е добре да знаем, че и двата вида холестерол - „добрият" и „лошият", отговарят за състоянието на нашите кръвоносни съдове. „Лошият" холестерол причинява мастни натрупвания по стените им, а наличието на „добрия" намалява рисковете от стеснения и запушвания. С други думи, холестеролът в гела от алое подпомага изчистването на стените на кръвоносните съдове от този, приеман с храни от животински произход.

Синергия
Дори това подробно обяснение на действието на отделните съставки на Алое Вера не може да обоснове изцяло неговото толкова разностранно благотворно действие върху човешкия организъм. Тайната се крие в процес, известен на науката като синергия. Синегрия се наблюдава, когато съберем два или повече елемента и в резултат получим ефект по-голям от сбора на отделните им ефекти. Различните полезни съставки на гела от алое взаимно засилват действието си и уникалното им съчетание превръща Алое Вера в енергийна храна на новото хилядолетие.

Още нещо за АЛОЕ ВЕРА
"Вещества с неивестна природа" нарича проф. Вл. Филатов, съдържащите се в Алое Вера вещества са стимулатори и по своя сложен състав наподобяват биохимичната структура на организма. Така те съответстват на финомеханичния състав на мозъчните ензимни системи, които влияят върху обмяната на сигналите между централната нервна система и органите. Под обмяна на сигнали се разбира информацията, която отделните органи изпращат до централната нервна система за дефекти или недостиг, както и предаването на заповедите от централната нервна система до органите за защита и отстраняване на уврежданията чрез мобилизация на имунните и самолекуващи механизми.
Биогенните стимулатори на алоето въздействат вьрху ензимната система на мозъка и най-вече върху онези рецептори, които са свързани с осигуряването на жизнените функции на организма и защитата му срещу заболяване.
Много специалисти разглеждат биостимулирането като излагане на определена биосистема на неблагоприятни условия (студ, тъмнина и др.). Не бива да се остава с погрешното схващане, че и при алоето това е начинът на развитие на биогенните стимулатори. Методът, при който в тъканта на отделените от стъблото листа се организират лечебни вещества, е абсолютно нов и следва чудните закони на органичния жиаот.
Използвайте продукти с гарантирано качество от IASC !

 

Описание на продукта

Гел за пиене с Коприва
С естествен екстракт от коприва
• Съдържа 91 % Алое Вера
• С цветен мед 7 %
• С екстракт от коприва 2 %
• Приятен вкус на мед и коприва

1000 ml





 

Описание на продукта

 Гел за пиене с Праскова
За любителите на плодове,
със свеж вкус на праскова
• Съдържа 95 % гел от листа на Алое Вера
• Плодова свежест
• С витамин C
• Препоръчителна консумация:
Ежедневно 3 x 30 ml най-добре преди хранене
• С естествен аромат на праскова

1000 ml






 

 Описание на продукта

Гел за пиене с Мед
Добре познат, с естествен цветен мед
• Съдържа 90 % гел от листа на Алое Вера + 9 % цветен мед
• Освежаващ и много вкусен
• С витамин C
• Идеален за цялото семейство
• Препоръчителна консумация: Ежедневно 3 x 30 ml
(2 супени лъжици) – най-добре преди хранене

1000 ml





 

Описание на продукта

Гел за пиене Freemove Fitness

• 92 % Алое Вера
• С витамин E
• С портокалов вкус
• Препоръчителна консумация:
Ежедневно 3 x 30 ml (2 супени лъжици) – преди хранене

1000 ml
 
 Повече за Freemove виж тук




Произведено в Германия.
Производител: NWA GmbH & Co.KG
                          Network World Alliance
                          Gersteinstrasse 7,DE-59227 Ahlen

Вносител:        Нетуърк Уърлд Алианс - БГ
                          София, ул. Ген. Паренсов 49 - 51


 ==========================================================

КАЧЕСТВАТА НА АЛОЕ ВЕРА

                      Човекът познава и използва алое вера от дълбока древност, за да поддържа и здравето и външния си вид. Митове и легенди разказват за употребата му преди хиляди години. През вековете алое вера се споменава в писмените паметници на най-различни народи – египтяни, гърци, римляни, индийци и китайци и араби.
               Многобройните хранителни съставки в алоето са в отличен баланс и макар да са в малки количества, те се грижат за нас в унисон. Съвместното им въздействие е по-мощно, отколкото може да се очаква от механичния им сбор, тъй като те взаимно подпомагат функцията си – ефект, известен като синергизъм. Алое вера има и адаптогенни свойства, или с други думи – то подсилва общата устойчивост на организма към вредни влияния, инфекции и стрес, като компенсира дефицитите от хранителни вещества в него.
                      Но нека видим какви все пак са съставките на алое вера, които са му извоювали прякорите„кралица на билките”, „растение-чудо”, „природен лечител” , „лек за изгаряния” и др. Те могат да се разделят на следните групи:
1.  ВИТАМИНИ – ценните антиоксиданти А,С и Е, както и витамини от В групата. Алое вера е и едно от малкото растения в света, източник на витамин В 12.
2.  ЕНЗИМИ – няколко от тези биохимични катализатори се съдържат в алоето. Амилазата и липазата подпомагат храносмилането, като разграждат мазнините и захарите. Противовъзпалителните и аналгетични свойства на растението се дължат на ензима карбоксипептидаза.
3.  МИНЕРАЛИ – натрий, калий, калций, магнезий, манган, мед, цинк, хром и желязо. Магнезиевият лактат в алое вера блокира производството на хистамин в организма и се смята, че мощното противосърбежно действие на растението се обуславя от него.
4.  ЗАХАРИ – сред тях са важни дълговерижни полизахариди, които укрепват имунната система. За разлика от другите захари, глюкомананите в алоето не се разграждат преди да бъдат усвоени, а попадат в кръвообращението в цялостен вид. Там те действат като имуномодулатори – засилват или потискат имунния отговор в зависимост от конкретната нужда на тялото.
5.  АНТРАХИНОНИ – най-важни са алоин и емодин, а всички заедно са силни обезболяващи и доказано, че притежават антибактериални и антивирусни свойства. В чистата си форма имат и силно разхлабващо действие.
6.  ЛИГНИН – дървесинно вещество, което дава на алоето уникалното свойство да прониква дълбоко в кожата и да пренася със себе си други полезни съставки.
7.  САПОНИНИ – естествени производни на сапуна с антисептично действие.
8.  РАСТИТЕЛНИ СТЕРОЛИ – сред тях са кампестерол, бетаситостерол и лупеол. Известни са с противовъзпалителните си качества.
9.  САЛИЦИЛОВА КИСЕЛИНА – съединение подобно на аспирин с противовъзпалителни и антибактериални свойства.
10.                 АМИНОКИСЕЛИНИ – алое вера гелът съдържа 20 от необходимите на тялото 22 аминокиселини и седем от осемте незаменими.

Хранителните и антиоксидантни свойства на гела от алое вера се дължат на този богат коктейл от полезни съставки. То допринася за естествената защита на епителните тъкани от вредни въздействия, а когато са наранени – подпомага заздравяването им. Най-голямата епителна тъкан е нашата кожа, но към нея трябва да добавим и лигавицата на червата, на бронхиалните тръби и на половите органи. Затова не е изненадващо, че алоето действа еднакво добре както на кожата, така и на възпаления стомах или на астмата. Антиоксидантите в него се борят с разрушителните „свободни радикали” – нестабилните съединения, които се образуват при обмяната на веществата и изобилстват в замърсителите на околната среда.
                 Естественото противовъзпалително и антимикробно действие на съставките на растението подпомагат развитието на клетките и така ускоряват процеса на заздравяване. Но алоето помага не само на хората със здравословни проблеми. Много от тези, които го пият споделят, че се чувстват по-добре като цяло – по-спокойни, по-уравновесени и по-енергични. Това вероятно се дължи на влиянието на алоето върху имунната система, която благодарение на него се балансира и настройва, за да защитава организма по-ефективно от неблагоприятни въздействия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар