Сок от алое вера повишава имунитета

Натуралната напитка подпомага и храносмилането
Обновена: 4 яну 2013 09:56 | 4 яну 2013 09:51,
0
Сок от алое вера повишава имунитета
източник: Reuters

Сокът от алое вера се извлича от гела от вътрешността на листата на растението. Био напитката не съдържа консерванти и други вредни съставки. Благоприятните му свойства за поддържане на здравето са добре познати. 

 Лечебният ефект на алое вера се дължи на алантоина, съдържащ се в сока от листата на растението. Съставът на алоето включва и антиоксиданти от групата на витамин В, витамините С и Е, бета-каротин. Съставките имат положително въздействие за поддържане на здравето.
 
Алоето е богато на имуностимулиращи агенти. Затова консумацията на напитката е ефективна за укрепването на имунната система. 
 
Изследвания показват, че сокът от алое вера съдържа биоактивното химическо съединение ацетилирана маноза, което се счита за ефективен стимулант на имунната система.
 
Консумацията на био сок от алое вера е полезна за храносмилането, допринася и за насърчаване на стомашно-чревната функция. Проучване, публикувано в сп. Prevention, потвърждава, че натуралната напитка благоприятства подобряването на стомашно-чревната дейност.
 
Сокът подпомага и дейността на дебелото черво, което от своя страна намалява метеоризма, както и подуването на корема след хранене.
 
Според проучване на Медицинския център към Университета в Мериленд, природната напитка е мощен лаксатив и може да се използва за облекчаване на запек. Експертите смятат, че ползата се дължи на слабителни съставки на алое вера, сред които са алоин, барбалоин и  алое-емодин.
 
Смята се, че сокът от алое вера може да се приема и от диабетици, тъй като помага за контролиране нивата на кръвната захар.
 
Според американски експерти съдържанието на аминокиселини, серин, треонин, молибден и метионин в алое вера са полезни за детоксикация на организма. Насърчават и метаболизма на въглехидрати, белтъчини и мазнини.
 
Редовната консумация на напитката е полезна и за профилактика и лечение на вирусни инфекции. Според експерти, съставката в алоето ацетилирана маноза има освен имуностимулиращи, но и противовирусни свойства, ефективни в борбата с вируси, причиняващи развитие на морбили, грип и др.
 
Алое вера има и противораково действие. Съставката алое-емодин в растението има антиканцерогенни свойства, които потискат растежа на туморите.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари