Bookmark and Share

ALOE VERA

 "Растение на безсмъртието"

Picture
Повече от 6000 години Алое Вера е известно като "чудотворно" лечебно растение. Още в Древен Египет са се прекланяли пред лечебната му сила, даряваща здраве, красота и дълголетие. В наши дни много научно изследователски институти по цял свят са експериментирали и анализирали съставките на Алое Вера. Резултатите са невероятни: със своите над 200 биологично ценни съставки, съдържащи се в екстракта му, Алое Вера си спечелва прозвището "Растение на безсмъртието". Гелът Алое Вера е един от най-ценните източници на витамините Е и С и единственият растителен източник на витамин В12.  Алоето успокоява коремни болки, прочиства стомаха, лекува хемороиди, натъртвания, възпалени сливици, стомашно чревни смущения, изгаряния на кожата. Интензивно хидратира и поддържа кожата, предпазвайки я от стареене. Има противогъбично, антибактериално и противовъзпалително действие. Алоето намалява кръвната захар при диабетиците. Свойствата на Алоето подсилват имунната система, подобряват метаболизма. Смята се, че лекуват или подпомагат лечението на редица заболявания: възпаление на дебелото черво (спастичен колит), псориазис, херпес, екзема, гъбички, запек, различни нарушения на храносмилателния тракт, артрит и др.

Какво е Гел Aloe Vera?

Picture
Листът на Aloe Vera може да се раздели на кожица и мека вътрешност. От кожицата може да се получи жълтеникав на цвят латекс имащ лютив-горчив вкус и силно изразени слабителни свойства, ако се приема вътрешно. Още преди години този продукт е бил официално одобрен от Американското управление за хранителни продукти и лекарства в качеството на слабително средство. Тези негови свойства се обуславят от високото съдържание на антрахинон, основен представител на който се казва алоин. Може да се предположи, че растението концентрира този антрахинон в кожицата,  така че вкусът и въздействието му върху храносмилателния тракт да отблъскват животните. В резултат на това Aloe Vera не се използва като източник на хранене. 
В противоположност меката вътрешност съдържа голямо количество вода, в която са разтворени хранителни вещества и биологично активни субстанции, служещи, както за възстановяване, така и за оздравяване (зарастване) на растителните тъкани. Именно този гел, ако се приготви по правилна технология, а значи с минимално замърсяване с алоин, при редовно използване оказва „вълшебно” действие върху здравето.
Затова измежду продуктите, произвеждани от различни фирми е необходимо да се различават продукти, приготвени от цели листа или само гел от вътрешността.   Гелът от  Aloe Vera на NWA    се прави само от вътрешността на листата на алоето. Процесът на отстраняване на кожицата на листата е изцяло ръчен и изключително трудоемък.                     



В кои случаи можете да използвате Алое Вера Гел?  

Picture
Акне 
Причина за възникване – нарушение на хормоналното равновесие и недостатъчно извеждане на продукти от обмяната на веществата. Ако храносмилането не работи правилно, част от продуктите на отделянето се извеждат чрез кожата – последствията са добре познати на пациенти с обриви. И именно тук Aloe Vera може да помогне – Aloe Vera поддържа процеса на извеждането на продуктите на отделянето и от друга страна подпомага зарастването на рани, може да предотврати възпаления, действа антибактериално и пречи на образуването на белези. 
Препоръка: пийте Aloe Vera Gel  + ежедневно многократно нанасяйте Aloe Vera Concentrat Яжте повече плодове, зеленчуци и баластни вещества, избягвайте силни подправки, мазнини и захар.

Алергия 

Червени петна, сърбящи обриви на кожата, сълзящи, сенна хрема, астма  мъчат все повече хора. Как да се справите с алергиите? Организмът се защитава, необяснимо за ума, като възприема най-безобидните вещества като свои врагове. Aloe Vera със своето имунно-хармонизиращо въздействие може да помогне отвътре и отвън.
Препоръка: пийте Aloe Vera Gel (повишена доза, 3 пъти на ден 1-2мин. преди ядене 30-50мг).  Местна обработка с Aloe Vera Spray и Aloe Vera ConcentratМедицината има силни оръжия против алергиите. Получете информация от Вашият лекуващ лекар. 


Артрозна болест
Тази дегенеративна болест на ставите, която обикновено започва с пренапрежение на ставите. Понякога причината се явява спорт или излишно тегло или неравномерно натоварване след счупване на кости. Често се усложнява с ревматично възпаление. Симптоми – ставите хрущят при всяко движение, от триенето на костите една в друга могат да бъдат предизвикани силни болки. Aloe Vera Gel  не може да възстанови изгубеният хрущял, но помага за увеличаването на ставната смазка и намалява болките в ставите. Така също и артит (възпаление на ставите) често откликват позитивно на лечение с Aloe Vera.  Избягвайте кисели храни. Преминете на балансирано пълноценно хранене. По-често пътешествайте в слънчеви места.

  
Нарушение на микрофлората (Candida

Вследствие на храненето около 70% от хората страдат от нарушена флора на червата, в които може да се разпространява микрогъба под името Candida Albicans. Тя се просмуква през стените на червата, чрез лимфата и  кръвта попада във вътрешните органи и в пълния смисъл на думата изстисква жизнена енергия. Съдържащите се в Aloe антивирусни, антибактериални и противогъбични субстанции помагат на организма да се справи с нападките на Candida и да възстанови естествената флора на червата.  
Препоръка: да се пие Aloe Vera Gel  до 5 пъти на ден по 30мл  Избягвайте захар и брашно, тъй като те хранят гъбичките. Приемайте антибиотици само когато е необходимо. 


Диария
Различни причини за появяване – стрес, вируси, бактерии. Ако за организма това е прекалено, той си помага със силно действащи способи за изхвърляне на токсините. Aloe Vera помага за поддържането процеса на чистене и нормализиране работата на червата. Препоръка: като начало да се пие неголеми дози Aloe Vera Gel (3 пъти на ден по 1-2 чаени лъжички), после се върнете към обичайната доза.

Запек
Препоръки: Aloe Vera е много ефективен в дебелото черво и не предизвиква привикване. При редовна употреба нормализира работата на дебелото черво. Продължително пиене на Aloe Vera Gel  по 50-60мг., 1-2мин. преди ядене.

Хемороиди
Много ги имат, но малко говорят за това! Те се появяват вследствие на застой на кръвоносните съдове или на възпаление. Всичко което възпрепятства циркулацията на кръвта в малкия таз довежда до появяването на хемороиди. Бременност, недостатъчно движения, хронично студени крака, запек. Aloe Vera може да помогне. Препоръки: Продължително приемане на Aloe Vera Gel  за да се нормализира флората в червото (противодейстие на запек) – 3 пъти на ден по 30-40мл., 1-2мин. преди ядене. Облекчение донася прясно парченце гел от свежо растение като свещичка.

Кожни заболявания (екземи, натродермит, лишеи)
При много кожни заболявания причината за появяването е психическа. И точно тук Aloe Vera е показал своята ефективност. Aloe Vera не може да излекува болестта, но може ефективно да подобри състоянието. Препоръки: Продължителна употреба Aloe Vera Gel за пиене, минимум 3 месеца повишена доза 3 пъти на ден по 50-70мг, 1-2мин. преди храна. Екземите най-добре се обработват с Aloe Vera Spray и Aloe Vera Concentrat. Тогава кожата престава да сърби и да пари. Какво още може да направите: във времето, когато медицината се опитва да лекува с кортизон, народната медицина се опитва да засили организма отвътре. Внимавайте какво ядете. Всичко, каквото давате на организма си с храната, може да има последствия. 

Изложеност на инфекции
Ако вие сте от тези, които са постоянно изложени на инфекции (грип или отслабен от стрес организъм), то време е да започнете да пиете Aloe Vera. Препоръки: минимум 3 месеца да се пие ежедневно Aloe Vera Gel в повишена доза, 3 пъти на ден по 50-70мг., 1-2мин. преди хранене.

Ухапване от насекоми
Понякога те просто сърбят, понякога са безобидни. Ако се разчешат могат да се появят възпаления. Препоръки: Ухапването веднага да се напръска с Aloe Vera Spray или да се обработи с Aloe Vera Concentrate. Това намалява раздразнението и предпазва от възпаление.

Изгаряния
Изгаряния от котлон или ютия, слънчеви изгаряния или крака натъртени от нови обувки, това много боли. Тук Aloe Vera прави чудеса. Поддържа възстановяването на тъканта, предотвратява възпалението, намалява опасността от възникване на белези, намалява болката. Препоръки: поразените места веднага да се обработват с Aloe Vera Spray. После нанесете Aloe Vera Concentrate. Важно: раната трябва да се чисти, за да не проникнат бактерии в тъканта. След това потърсете лекар!

Поражения
От всякакъв род (разрези, убождания, пробождания, разтежения, натъртвания) се поддават добре на въздействието на Aloe Vera. Препоръки: веднага нанесете върху раната гел от свежо растение или нанесете Aloe Vera Spray и дебел слой Aloe Vera Concentrate. След това потърсете лекар!


Продукти с Алое Вера на NWA


ALOE VERA Презентация:

nwa_blue_nature_aloe_vera.pdf
File Size: 3089 kb
File Type: pdf
Download File